Od představení plně elektrického Mustangu coby SUV nás dělí jen několik dní. A je jasné, že si tuto novinku nenechaly ujít i ta největší jména včetně Elona Muska. A zatímco Porsche od něj schytalo pořádnou dávku kritiky, Fordem je Musk nadšený.

Líbí, nelíbí?

Když Porsche představilo Taycan, který je velkým konkurentem pro Tesla Model S, okamžitě se od Muska dočkalo kritiky, která se vysmíval přízvisku Turbo a servítky si nebral ani u parametrů vozu, který zaostával za konfigurací Performance Modelu S co do dojezdu, akcelerace i maximální rychlosti.

Navíc Musk přislíbil, že Model S určitě roztrhá rychlostní rekord Taycanu, který stanovil na Nürburgringu, což se skutečně podařilo, i když vůz, který nový rekord stanovil byla prozatím neprodávaná Tesla Model S Plaid s řadou vylepšení.

Vyjádření Muska by mohlo evokovat, že tento chlapík bude nadávat na každou novinku konkurence, která by mohla ohrozit jeho vlastní modely. Ovšem v případě nového elektrického SUV Ford Mustang Mach-E všechny tak trochu zaskočil.

Pod příspěvek Fordu na Twitteru totiž přidal komentář: „Gratuluji k Mach E! Udržitelné/elektrické vozy jsou budoucností! Rád vidím takové oznámení od Fordu, neboť bude motivovat k elektrifikaci i další automobilky.“ Na což Ford pohotově zareagoval slovy: „Díky Elone. Nemůžeme (s tebou) více souhlasit. Uvidíme se na nabíječce!“

Je to zajímavé, protože Mach-E je v podstatě přímým konkurentem pro Tesla Model Y. Oba vozy mají podobný design a cílí na stejné uživatele. Musk si je ale nejspíše vědom toho, že Model Y bude nový Mustang porážet hned na několika polích.

Bude se totiž jednat o cenově dostupnější vůz a lepší akcelerací. Bude ovšem na zákaznících aby rozhodli, čí elektrické SUV je hezčí. Model Y by se měl dostat na trh během příštího roku, Mustang až o rok později.