Celkem 55 let se mohou zájemci projet ve voze, který se stal naprostou legendou. Ikonický Mustang je vyráběn již takto dlouhou dobu a Ford se rozhodl jméno použít pro vytvoření elektrického SUV. Jenže tím možné končit nebude.

Co se stane s Mustangem?

Automobilka se sice ospravedlňuje, že jméno Mustang použila, protože je crossover v mnohém podobný klasice, co do designu i jízdního projevu, ovšem veřejnost příliš velké pochopení nemá. A do budoucna to možná nebude o nich lepší.

Objevují se totiž náznaky, že by někteří manažeři ve Fordu chtěli používat jméno Mustang v jakési podznačce, která by se měla zaměřovat především na výkonné stroje. V současnosti by již měl být vymýšlen plán na další modely, které by měly nést označení Mustang. Zatím však existuje jen minimum informací a prozatím není jasné, zda se bude jednat o elektrické modely ve stylu posledního SUV, nebo i o modely se spalovacím motorem.

Spekulacím však nahrává i přibližně rok stará informace, podle které měl Ford svým dealerům prezentovat čtyřdveřový Mustang. Tehdy se mluvilo o novince s karoserií sedan. Již tehdy se přitom zdůrazňovalo, že by se mělo jednat dalších projekt vedle elektrického Mach-E.

Podle tehdejších informací měla mít novinka motor V8, díky kterému se mohl model měřit s takovými modely, jako Porsche Panamera či Audi A7 Sportback. Právě to měly být jeho konkurenti, jak tehdy naznačovaly uniklé informace.

Od té doby však už o čtyřdveřovém Mustangu nikdo neslyšel ani slovo, a tak zůstává otázkou, co vlastně u Fordu dále vymýšlejí. V blízké budoucnosti bude zajímavé sledovat hlavně úspěch elektrického SUV Mach-E a na základně něj by se mohly odvíjet další kroky Fordu.