Lambo V12 Vision Gran Turismo je jednomístný speciál s hybridním ústrojím, které si dost možné velmi brzy vyzkoušejí vaše děti, nebo klidně také vy.

V rukou hráčů

K tomu si jen stačí pořídit závodní simulátor Gran turismo Sport pro herní konzoli Sony Playstation 4. Lamborghini Lambo V12 Vision Gran Turismu je totiž vůz speciálně navržený pro potřeby této hry, do které si jej bude možné stáhnout na jaře příštího roku.

Lamborghini se tak přidává k dalším výrobcům, kteří navrhli speciál pro herní sérii Gran Turismo již dříve. Autoři populární hry nabízejí automobilkám již leta možnost navrhnout speciální vozidlo, se kterým pak mohou hráči závodit na virtuálních tratích. Dříve tak již přišly unikátní modely například od Audi, Bugatti, Mini, nebo třeba Jaguaru.

Podobně jako u jiných automobilek jde o vizionářský koncept, který působí jako by vypadl z nějakého sci-fi filmu. Během jeo vytváření o něm však u Lamborghini stále uvažovali velice realisticky.

O pohon se stará hybridní ústrojí z model Sián, tedy kombinovaných atmosférický dvanáctiválec a elektrické ústrojí využívající kondenzátory místo baterií. Celkový výkon stroje dosahuje hodnosty 602 kW. Lamborghini navíc navržené vozidlo skutečně postavilo a představí jej na šampionátu FIA Ceftified Grand Tourismo v Monte Carlu.

„Lambo V12 Vision Gran Turismo je navrženo tak, aby poskytovalo dokonalé virtuální auto pro mladé fanoušky a hráče, kteří jsou nadšeni Lamborghini a jeho futuristickými ambicemi,“ komentuje dílo šéfdesignér značky Mitja Borkert.

Právě on a jeho tým stojí za designem vozu, který využívá motivu písmene Y současných Lamborghini a šestiúhelníku legendárního konceptu Marzal.