Pokud jsou pro vás aktuální modely Bentely až příliš fádní, můžete si koupit připravovanou limitku. Ta bude exklusivní vzhledem, ale i svou cenovkou.

Střípky budoucnosti v současnosti

V rámci oslav stého výročí automobilky Bentley vznikl koncept EXP 100 GT, který byl vizí luxusních tourerů nabízených v roce 2035. Ovšem designové prvky této lahůdky se objeví na produkovaném vozu mnohem dříve. Společnost totiž již pracuje na eltraexklusivním roadsteru, který bude postaven ve spolupráci s divizí Muluner.

Vzhled vozy by se měl vizi značně podobat. Bentley a Muliner spolu vytvořili již celou řadu skutečně velice působivých limitek, jako například speciál pro britskou královnu Alžbětu II., který byl představen v roce 2002.

O chystané novince se toho prozatím ví jen minimum. Spekuluje se, že by se měla dostat do výroby v roce 2021 jako dvoumístný model s otevřenou střechou a interiér by měl nabídnout recyklované, ovšem prémiové materiály. Veškeré další detaily však Bentley pečlivě tají.

Koncept EXP 100 GT dostal čistě elektrický pohon se čtveřicí elektromotorů. Připravovaný projekt by však měl být vybaven klasickým spalovacím motorem, nejspíše šestilitrovým W12. Zatím však není jasné, zda v případě limitky dojde k nárůstu výkonu, minimálně však můžeme počítat s výkonem 467 kW, se kterými Continental GT Convertible potřebuje na stovku 3,8 sekundy a pokračovat může na maximální rychlost 333 km/h.

Automobily Bentley jsou poměrně vzácné a o limitkách to platí dvojnásob. A o této to bude platit i trojnásob, jelikož bude vyrobena pouze ve 12 exemplářích. Cena jednoho by měla vycházet na 45 milionů korun.