Koncept BMW Vision M Next, který mnichovská automobilka představí za několik měsíců opět překvapil technologickou vychytávkou přímo v interiéru.

Chytré vychytávky

Vize sportovního elektromobilu od BMW pojmenovaná Vision M Next je velmi zajímavým modelem s odvážným designem a výraznou kombinací barev, racčími dveřmi a celou řadou unikátních technologií. A právě v nich se skrývá jedna skutečně zajímavost.

Jak už jste se asi dovtípili, jedná se o speciální gyroskopický držák na nápoje, díky kterému se vám již nikdy nestane, že byste měli vylít pití, což se při svižné jízdě, zejména s modely M od BMW, může stát velice jednoduše. Novinku představill Alberto Casas Peňa, designér BMW M Vision Next.

Systém by měl pracovat na stejném principu jako rušní stabilizátory, které znáte z kamer a mobilů. Peňa popisuje novinku takto: „Jednoduše tam vložíte kelímek, a pokud začne cítit, že auto zatáčí, začne se držák natáčet na druhou stranu, takže se pití nevylije a vy si neušpiníte svůj krásný interiér.“

Zda se gyroskopický držák nápojů by se měl dostat i do produkčních modelů, zatím není jasné. V interiéru BMW Vision M Next bylo totiž představeno několik dalších technologií, které mají k produkci podstatně blíže. Jmenovat můžeme například sedadla z paměťové pěny či systém rozšířené reality.

Nový držák je však zcela jistě velmi zajímavý kouskem příslušenství. Zvlášť  u sportovních modelů a ostrým průjezdům zatáčkami.