Automobilka Bugatti představila další své dvě limitované edice modelu Chiron, které odkazují svým vzhledem i názvem na nejdražší automobil světa.

Nejčernější černá

Začátkem roku představila automobilka Bugatti jedinečný speciál „La Voiture Noire,“ vůbec nejdražší automobil na světě, který svým výjimečným designem vzdal hold ztracenému Bugatti 57 SC Atlantic Jean Bugattiho.

A právě na tento unikátní model navazují dvě nově představené limitované série Bugatti Chiron Noire Sportive a Noire Élegance, které kombinují unikátní temný design a unikátní výkon, luxusem a samozřejmě i pocitem výjimečnosti. A čím jsou vlastně nové limitované série výjimečné.

Chiron Noire Élegance dostal černou karbonovou karoserii a upravenou masku ve tvaru podkovy se stříbrným emblémem Bugatti. Podběhy dostaly nová litá kola, samozřejmě celá černá, za kterými jsou uloženy černé brzdové třmeny.

Sportovněji laděný Chiron Noire Sportive vyměnil lesklý karbon za matnou čerň. Navíc dostal stejné úpravy se dočkaly i veškeré doplňky exteriéru, včetně charakteristické C-linie na bocích kol, mřížce chladiče, předního splitteru. Vše je matně černé. V kabině pak najdeme ještě více černých doplňků než u modelu Élegance.

Obě verze mají přepracované koncovky výfukového systému modelu Chiron Sport, se kterým sdílejí i stejný technický základ. O technice však prozatím nikde nic nedozvěděli. Co je ovšem známé je cena vozů. Bugatti dohromady postaví 20 kusů. Základní cena se má pohybovat od 3 milionů eur, tedy přibližně 76,6 milionů korun. Zahájení dodávek prních kusů zákazníkům se pak očekává v průběhu druhého čtvrtletí roku 2020.

Svůj vlastní Noire model mohou za 2,6 milionu korun i současní majitelé Chironu Sport.