Horizontálně a lépe

Tesla si nechala nedávno patentovat nový typ laserových stěračů. Jedná se o hodně zajímavý nápad, který tak trochu připomíná sci-fi filmy. Je však jednou z možností, jak změnit zaběhlé způsoby odstraňování vozy z předního skla.

Nyní se totiž představil další zajímavý patent, který je o něco reálnější a měl by se údajně objevit již v novém Cybertrucku. Nový systém si Tesla registrovala v březnu letošního roku, sází pouze na jednu lištu, která se nepohybuje klasickým pohybem. Na místo toho by stírací lišta měla být umístěna nahoře i dole ve speciální kolejnici, která s ní bude pohybovat horizontálně.

Kolejnice by měly být elektromagnetické, ve kterých by se měla lišta pohybovat dopředu a dozadu. Zatímco běžné stěrače stírají pouze část skla, tento nový typ, by měl čistit celou plochu, a ještě je energeticky úspornější.

Podle patentu by měl nový systém fungovat obzvláště dobře i na komplikovanějších a zakřivených sklech. Navíc by se celý stěrač mohl jednoduše schovat do A sloupku, kde by byl chráněn před nepřízní počasí.

Tesla opět dokazuje, že se snaží inovovat, kde to jen jde. A jakkoliv se tento extrémní vývoj stěračů může zdát podivný, Tesla si jej může dovolit, a to je dobře!