Lada přichází s inovovaným modelem 4×4 alias Nivou. Změny se nejvíce promítnou v interiéru, který dostal daleko větší pohodlí.

Niva v novém

Lada 4×4 byla dříve známá jako Niva. Jedná se o naprosto nesmrtelný vůz, který se vyrábí od roku 1977 a to v takřka nezměněné podobě. A jak to tak vypadá, setkávat se s ní budeme i nadále, protože automobilka jí chce vyrábět i v příštích letech. Proto se model dočkal faceliftu.

Příchod modernizace byl znám již na konci října, přičemž se potvrzují tehdejší zprávy, že modernizace pro rok 2020 se dotkne především interiéru. Inovovaná kabina je totiž skutečně poznávacím znakem modernizované Lady 4×4.

Ruský offroad se dočkal kompletního přepracování palubní desky. Zcela nový je přístrojový štít s bílým podsvícením, ale i středový panel s třemi ovladači klimatizace a novými výdechy ventilace. Jiné rozměry má i schránka před spolujezdcem.

Změn byl i středový tunel, kde jsou nově k dispozici držáky nápojů. Nově je také čalouněný strop.

Změněny byly také sedačky. Ty poskytují lepší oporu těla, ve třídveřové verzi mají nový mechanismus sklápění pro lepší přístup do zadní části vozu. Zcela nové jsou i hlavové opěrky vzadu pro vyšší úroveň bezpečí.

Inovovaný interiér dostanou všechny nabízené varianty. Model Urban dostane také nové mlhovky integrované do nárazníku. Sama automobilka tvrdí, že provedené změny mají poskytnou více komfortu posádce vozu. I proto se vůz dočká vylepšeného motoru se s níženými vibracemi a lepším odhlučněním.

Bližší informace o cenách a uvedení na trh se dozvíme v následujících týdnech. Kdy přesně to bude, je prozatím ve hvězdách. Nedávné zákulisní zpráva však naznačují, že má automobilka problémy s kvalitou výroby, což modernizaci vozu pozdrželo.