Automobilka Ferrari plánuje v příštích letech představit hned 15 nových modelů. Chybět by mezi nimi nemělo ani dlouho očekávané SUV, které ponese název Purosangue. A právě tato novinka o sobě začíná odhalovat první střípky.

Co čekat do dlouho odmítaného SUV?

První SUV z produkce Ferrari bylo doposud známé pod názvem Purosangue. Jedná se o vůbec nejkontroverznější a současně nejočekávanější model značky, který by měl být mezi 15 připravovanými automobily, které se představí během následujících pěti let.

Automobil by měl být odhalen v roce 2021 a podle nejnovějších informací by mělo čerpat inspiraci z nedávno představeného modelu Roma GT, především co se techniky vozu týče.

Nové SUV by totiž mělo stát na upravené modulární platformě hned z několika materiálů, motorem uloženým vpředu a s přidaným vyztužením i odlehčením. O dalším využití platformy modelu Roma se během jeho představení rozpovídal vedoucí technického oddělení Michael Lieters, který řekl: „Obecně vzato budeme mít v budoucnu dvě rodiny platforem – s motorem vpředu a vzadu. Nechybí nám modularita, a zejména u platforem s motorem vpředu musíme počítat s mnoha modely. Máme 2+2, 4+, přemýšlíme o Purosangue, atd..“

Platforma s motorem vpředu by měla být schopna pojmout širokou paletu motorizací a systém pohonu všech kol by měl být kompatibilní s jednotkami V6, V8 a V12. Očekává se však, že většina zájemců o první SUV z Maranella bude spíše volit plug-in hybridní variantu.

Ferrari zároveň chystá nový hypersport, který bude výkonější než plug-in hybridní SF90 s výkonem přes 1000 koní. Namísto toho by novinka mohla sázet spíše na kombinaci nízké hmotnosti, ovladatelnosti a aerodynamiky. Svým způsobem by se tak mohlo jednat o konkurenta pro Aston Martin Valkyria.