Premiéra nové generace klasiky od Seatu se kvapem blíží, a tak španělská automobilka odhaluje její další zajímavosti.

Záď modelu

Koncern Volkswagen se v minulém roce pustil do modernizace všech modelů ve svém kompaktním segmentu, kterou odstartoval Golfem osmé generace, po něm následovala Octavia IV a již za několik týdnů by měl přijít také Seat Leon ve své čtvrté generaci.

Automobilka Seat na příchod novinky láká již od konce minulého roku, kdy představila moderní technologii osvětlení. Na několika fotografiích a krátkém videu jsme mohli vidět Full LED přední světlomety, dynamické směrovky a také uvítací nápis Hola! promítaný na chodník při otevření dveří, ambientní osvětlení interiéru či zadní LED svítilny, které jsou stejně propojené jako u modelu Tarraco.

Nejnovější snímek prozrazuje celou zadní část, která je ovšem stále částečně ukryta ve stínu. Vynikají tedy především výrazná světelná lišta, i světelné označení modelu Leon, které dostal po vzoru Golfu. To se přesunulo do středu víka kufru po logo automobilky.

Novinky by se měla vyznačovat větší elegancí a ušlechtilostí. Bude se jednat o kontrastní automobil doplněný jemnou hrou barev, světla i stínů. Design by stále měl být na pomezí evoluce a revoluce, tedy měl by být schopen upoutat pozornost, ale stále si zachovávat ušlechtilost.

„Náš tým navrhl pro zcela nový Seat Leon odvážný a jednoduchý design, který vyzařuje odhodlání a sílu. Jednoduchost pramení z našeho přesvědčení, že většinu věcí lze vyjádřit pouhými několika liniemi. Odhodlání a síla patří mezi atributy, díky nimž jsou naše vozy rozpoznatelné a svůdné na první pohled,“ řekl šéfdesignér značky Seat, Alejandro Mesonero-Romanos.