Mexické drogové kartely si své vozy vybavují pancéřem, a proto tamním policie musí nasadit zbraň, která se jejich výbavě vyrovná. Nově to bude 15 Cybertrucků.

15 kusů do Mexika

Při prezentaci Tesly Cybertruck bylo zdůrazňováno i to, o jak moc odolný automobil se jedná. Jeho karoserie by měla být vyrobena z 38x pevnější oceli než běžné vozy. Dveře byly rovnou na podiu vystaveny ranám kladiva a karoserie by měla dokonce ustát i střelbu.

Musk původně sliboval, že odolná budou i skla, která však během demonstrace nevydržela. I přesto si během pár týdnů objednalo automobil přes 200 zájemců a nechyběla mezi nimi ani dvě policejní oddělení.

Jako první je objednalo policejní oddělení v Dubaji, které je známé svou zálibou v extrémních vozech. Dalším zákazníkem by se ale mělo stát oddělení policie v mexickém státě Cludas Valles.

Starosta tohoto města byl doslova ohromen vlastnostmi vozu a ze svých peněz hned složil vratnou zálohu na 15 vozů. Přitom není přesně jasné, kdy se Cybertruck k zákazníkům dostane.

Během tiskové konference pak starosta uvedl, že vozy budou sloužit pro policejní oddělení, přičemž deset vozů bude ve střední konfiguraci a pět ve vrcholové. Na vozy čeká práce jako je tahání cisteren s vodou a odklízení odpadu a různé další práce.

Pořízení všech 15 vozů má přijít n přibližně 19 milionů korun. Starosta však věří že se pořízení takových vozidel vyplatí. Měly by totiž přinést úspory až 29 milionů ročně a doufá i v nějakou tu slevu přímo od Muska.