› Všichni autorizovaní prodejci značky ŠKODA v České republice přijímají objednávky na novou generaci modelu OCTAVIA v karosářské verzi liftback
› Verze liftback se blíží tvarům kupé s autentickým a dynamickým vzhledem
› Provedení Ambition se zážehovým motorem 1,5 TSI ACT/110 kW za doporučenou cenu 596 900 Kč
› Základní verze 1,0 TSI/81 kW s 6 st. manuální převodovkou dorazí na konci první poloviny roku s cenou 456 900 Kč včetně DPH
› ŠKODA OCTAVIA COMBI již zaznamenala úspěch u českých zákazníků; tuzemské zastoupení české automobilky eviduje ještě před oficiálním zahájením prodeje přes 2 000 klientských objednávek

ŠKODA OCTAVIA

Po úspěšném startu modelu ŠKODA OCTAVIA COMBI přináší na český trh tuzemské zastoupení značky ŠKODA nově i karosářskou variantu liftback. Čtvrtá novodobá generace tohoto modelu bude k dispozici ve výbavovém stupni Ambition se zážehovým motorem 1,5 TSI ACT/110 kW nebo vznětovým motorem 2,0 TDI Evo/85 kW se 6 st. manuální převodovkou za doporučenou prodejní cenu 596 900 Kč včetně DPH. Základní model ŠKODA OCTAVIA 1,0 TSI/81 kW s 6 st. manuální převodovkou ve verzi liftback dorazí na konci první poloviny roku 2020 s cenovkou 456 900 Kč včetně DPH.

Moderní design, progresivní technika, úspornost a vynikající poměr ceny a užitné hodnoty. S tím vším vstoupila na český trh čtvrtá generace nejprodávanějšího automobilu v tuzemsku ŠKODA OCTAVIA. České zastoupení nyní přidává do nabídky i designem sportovněji laděnou verzi liftback, která přináší splývavou elegantní siluetu blížící se tvarům kupé a vynikající aerodynamické vlastnosti.

„Po skvělém přijetí nové generace modelu ŠKODA OCTAVIA COMBI, pro niž se na českém trhu ještě před oficiálním zahájením prodeje rozhodlo více než 2 000 zákazníků, přinášíme atraktivní a dynamickou karosářskou verzi liftback,“ říká Luboš Vlček, ředitel ŠKODA AUTO Česká republika. „Ta se na prodejích v ČR podílí více než 40 % a je tak nedílnou součástí naší nabídky,“ doplňuje Luboš Vlček.

Ve specifikaci Ambition se zážehovým motorem 1,5 TSI ACT/110 kW nebo vznětovým motorem 2,0 TDI Evo/85 kW (v obou případech se šestistupňovou manuální převodovkou) nyní startuje nově dostupná karosářská verze liftback na doporučená prodejní ceně 596 900 Kč včetně DPH. Verze s motorem 2,0 TDI Evo/110 kW a sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou DSG s novým řazením shift-by-wire vyjde na 691 900 Kč. Všechny 3 motorizace lze párovat i s vyšším výbavovým stupněm Style, za který se připlácí 51 000 Kč. Na přání jsou k dispozici také zvýhodněné pakety Ambition Plus za 15 000 Kč či Style Plus za 20 000 Kč, stejně jako řada dalších položek volitelné výbavy.

V základní specifikaci bude nová ŠKODA OCTAVIA 1,0 TSI/81 kW s 6 st. manuální převodovkou ve verzi liftback s nadstandardní výbavou k dispozici za doporučenou cenu 456 900 Kč včetně DPH, a to na konci první poloviny roku 2020. V jeho průběhu se do prodeje dostanou i zákazníky oblíbené deriváty – verze Scout, sportovně laděné RS, varianta s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG) a poprvé v modelové řadě OCTAVIA také plug-in hybridní verze v rámci rodiny elektrifikovaných vozů pod označením iV.

Splývavá elegantní silueta modelu ŠKODA OCTAVIA se blíží tvarům kupé. Nově vyvinutý designový jazyk značky ŠKODA vytváří skulpturální prvky, precizní linie a moderní, čisté plochy, a zároveň propůjčuje vozu autentický, dynamický vzhled a zanechává dojem vysoké kvality. Nový designový jazyk je základem atraktivního vzhledu vozu ŠKODA OCTAVIA, ale tvarové řešení současně přispívá k výborné aerodynamice. Verze liftback vykazuje součinitel odporu vzduchu cx od 0,24. Nová OCTAVIA tak patří ve své třídě k vozům s nejlepší aerodynamikou na světě. Aerodynamické vlastnosti také přispívají k nižším hodnotám emisí CO₂ a spotřeby paliva.

Nová ŠKODA OCTAVIA nabízí v moderním interiéru ještě velkorysejší prostor. Jeho dominantou je dvouramenný volant, který může být na přání vyhřívaný. Poprvé jsou ve voze značky ŠKODA volitelně nabízena ergonomická sedadla, která nabízejí také elektricky ovládanou masážní funkci. Tato vrcholná verze ergonomických sedadel, která se může pochlubit pečetí kvality AGR (Iniciativa pro zdravá záda), obsahuje i funkci ventilace. Absolutní novinkou ve vozech ŠKODA je na přání dodávaný head-up displej, který promítá důležité informace jako například aktuální rychlost jízdy, navigační instrukce, rozpoznané dopravní značky nebo aktivované asistenční systémy přímo na čelní sklo. Na přání jsou nabízeny inovativní Matrix-LED světlomety, které umožňují mít za tmy neustále rozsvícena dálková světla, aniž by byli oslněni ostatní řidiči. V nabídce jsou také TOP LED zadní světla s osvětlenými krystalickými prvky a dynamickými směrovkami. Nově jsou ve voze ŠKODA k dispozici Antikolizní asistent, Asistent při odbočování, Varování při vystupování z vozu nebo Varování před lokálním dopravním omezením. Infotainment systémy lze částečně ovládat gesty. Zcela novým Simply Clever prvkem je pak komfortní plnicí hrdlo AdBlue, které u vozů vybavených vznětovým motorem dovoluje tankování kapaliny AdBlue také plnící pistolí určenou pro nákladní vozidla.

Autorizovaná prodejní síť již nyní přijímá objednávky na obě karosářské varianty. Od 30. ledna budou všichni autorizovaní partneři značky ŠKODA v ČR disponovat výstavními a testovacími vozy. Konfigurátor a kompletní ceník ke karosářské verzi liftback zveřejní česká automobilka v nejbližších dnech. Bližší informace o specifikaci jednotlivých modelů, verzí a jejich dostupnosti podávají všichni autorizovaní partneři značky ŠKODA v České republice.