› ŠKODA KAMIQ je jako první SUV značky k dostání ve variantě SCOUTLINE
› Nová výbavová verze s výraznými prvky na karoserii a full-LED zadními světlomety
› ŠKODA KAMIQ SCOUTLINE bude mít svou premiéru na ženevském autosalonu v březnu 2020

Městské SUV s dobrodružným vzhledem

Nejprve jen sportovní, dnes už také robustní: ŠKODA doplní paletu svého městského SUV KAMIQ o verzi SCOUTLINE. Po lifestylové variantě MONTE CARLO sází nová ŠKODA KAMIQ SCOUTLINE mimo jiné i na matově černé kryty lemů blatníků, robustní stříbrné karosářské prvky, velká hliníková kola o průměru 17 nebo 18 palců a full-LED zadní světlomety. Městské SUV s dobrodružným vzhledem bude mít premiéru na autosalonu v Ženevě.

ŠKODA KAMIQ je prvním SUV značky, které bude k dispozici i ve variantě SCOUTLINE. Výrazný vzhled mu vedle matově černých lemů blatníků dodávají především četné stříbrné karosářské prvky. ŠKODA KAMIQ SCOUTLINE tak disponuje specifickým předním spojlerem s ližinami a zadním difuzorem ve stejném stříbrném odstínu, jaký mají kryty prahů, kryty vnějších zpětných zrcátek a střešní nosič. Výrazným prvkem jsou také tónovaná boční a zadní skla Sunset v kombinaci s chromovanými rámy oken. Sedmnáctipalcová hliníková kola Braga a volitelně k dispozici osmnáctipalcová kola Crater jsou v leštěném antracitovém odstínu. KAMIQ SCOUTLINE má kromě toho v sériové výbavě full-LED zadní světlomety a specifickou plaketu s označením modelu.

Sedadla ThermoFlux a specifické dekorační lišty

V interiéru se ŠKODA KAMIQ SCOUTLINE vyznačuje velkorysým prostorem a specifickými dekoračními lištami – sériově v dekoru jasanového dřeva nebo volitelně v broušeném dekoru Dark Brushed – a otvory ventilace v chromovém dekoru. Také pedály mají kryty v hliníkovém dekoru. Výškově nastavitelná přední sedadla mají speciální potah SCOUTLINE z prodyšné látky ThermoFlux a mikrovlákna Suedia; naproti tomu volant, páka ruční brzdy a hlavice řadicí páky jsou potaženy kůží. Středový panel, odkládací přihrádky ve dveřích, vnitřní kliky dveří a prostor pro nohy jsou podsvícené bílým, červeným nebo oranžovým LED-ambientním osvětlením. Nový KAMIQ SCOUTLINE navíc disponuje i LED-čtecími lampičkami. Na přání může být strop interiéru potažen černou látkou.

Rozsáhlá nabídka barev a motorizací

ŠKODA KAMIQ SCOUTLINE je v nabídce ve všech barvách a s kompletní paletou motorů této modelové řady. Ta zahrnuje tři benzinové motory, jeden naftový motor a motor G-TEC, poháněný zemním plynem (CNG), výkonnostní škála sahá od 66 kW (90 k) až po 110 kW (150 k).

Svou premiéru bude mít nová ŠKODA KAMIQ SCOUTLINE na autosalonu v Ženevě, na trh bude uvedena v létě 2020.