Kanadských automobilek je tolik, že byste je na jedné ruce spočítali. Některé z nich ale dokáží vyrábět skutečně zajímavé kousky. Například Felino, která připravila novinku CB7R. Dvoumístný sporťák vycházející ze staršího kousku CB7.

Felino a jeho hračky

Novinka sází na výrazný design, který doprovází nízká hmotnost a vysoký výkon. Sama firma vůz prezentuje jako stroj pro nadšence, který má blízko k závodnímu náčinní. K dispozici jsou celkem dvě verze.

Slabšé verze je poháněna 6,2 litrovým vidlicovým osmiválcem o výkonu 391 kW a točivým momentem 659 N.m. Silnější varianta ukrývá pod kapotou sedmilitrovou V8, s 552 kW a 786 N.m. S výkonnějšími motorem dokáže vůz zrychlit z 0 na 96 km/h za 2,9 sekundy. V obou případech je motor plněn atmosféricky.

Relativně nízké hmotnosti výrobce dosáhl především díky lehké karoserii z uhlíkových vláken a dalších kompozitních materiálů. Zajímavé je i ideální rozložení hmotnosti 50:50. Felino zákazníkům nabídne ještě o něco lepší model. Mělo by se jednat o verzi CB7+, která má vylepšenou aerodynamiku. A cena takového vozu? Produkce je samozřejmě naplánována malosériově, přičemž cena se podle specifikace pohybuje v rozmezí 6,2 až 11,4 miliony dolarů.

Jedná se o nejostřejší vyráběný vůz v Kanadě, zemi, která je slavná vším možným, jen ne výrobou automobilů. Jak je ovšem patrné, pokud má někdo pro takové věci talent a dostatečné podmínky, je úplně jedno, kde svou vášeň provozuje.