Ferrari představilo svůj monopost FS1000, který bude hájit rudou stáj v sezóně 2020 v rámci šampionátu Formule 1.

Ferrari má pro tento rok jeden jediný, ale velice náročný úkol, sesadit z trůnu Mercedes a ovládnout F1. K tomu by mu měl posloužit zbrus nový monopost, jehož představení Ferrari pojalo ve skutečně velkém stylu. Nechyběly projevy, umělecká vystoupení a živá hudba.

Monopost pro sezónu 2020 nese označení SF1000. Ona tisícovka má připomínat 1 tisíc závodů, které Ferrari v rámci Formule 1 již odjezdí. F1 sice oslavila kulaté výročí již v loňském roce v Číně, protože je Ferrari v nejvyšší motoristické soutěží aktivním účastníkem již od roku 1950, ale vynechávalo závody jako v Indy 500 apod. Na kontě má tedy 993 účastí v závodech a 991 startů.

Minimálně jeden rudý monopost pak pokaždé startoval ve všech závodech od GP Itálie v roce 1982. Nový vůz byl představen v Reggio Emilia, kde právě v roce 1792 vznikla italská vlajka. Informace o tom, zda se výrazná italská trikolora dostane ve větším měřítku i na vůz, prozatím potvrzeny nebyly. Nicméně rudá zde stále hraje dominantní úlohu a tento rok dokonce mnohem větší než u předchozích monopostů.

Samotný monopost pak vypadá velice agresivně a nejvíce na něm zaujme listování předního přítlačného křídla formule, která především z předního pohledu vytváří skutečně velice efektivní vzhled celého stroje.