Hyundai bude vystavovat na ženevském autosalonu a představí zde mimo jiné i novinku v podobě konceptu sportovního vozu.

Hyundai věští proroctví

Nový koncept jménem Prophecy je sportovní elektrický sedan, který se představí 3. března. Vůz by měl rozvíjet designovou filosofii značky Hyundai na zcela novou úroveň. Podle automobilky se můžeme těšit na nádhernou siluetu zvýrazněnou elegantními křivkami splývajícími před široké zadní boky, což by mělo vozu zajišťovat i skvělou aerodynamiku.

Zadní linky by měly připomínat záď lodi, tvoří karosářské panely s integrovaným spoilerem a integrovanými zadními svítilnami. Jméno Prophecy, tedy v překladu Proroctví, by mělo odrážet poslání konceptu, definovat směr budoucího designu značky, a zároveň se prosadit jako designová ikona v nabídce elektromobilů značky Hyundai.

„Prophecy nenásleduje trendy. Zdůrazňuje nadčasovou krásu, která obstojí ve zkoušce času. Jeho ikonický design rozšiřuje designové spektrum Hyundai směrem do ještě širších rozhledů,“ uvedl ke konceptu SangYup Lee, vedoucí Hyundai Global Design Center.

Mimo tohoto konceptu Hyundai Motors představí i koncept jménem Real Progres is in the Air. V rámci něj bychom se měli dozvědět více o nové strategii společnosti pro elektrifikaci a nejspíše i vzdušnou přepravu.