Cupra coby samostatná značka představila svůj první model. Formentor sází na benzín a elektřinu a vzhled ostrého crossoveru.

Mys na Mallorce

Autosalonu v Ženevě se sice nekoná, ovšem automobilky své chystané novinky představují alespoň online. Formentor je jednou z nich. Jedná se o první samostatná model značky, který se představil v produkční podobě. Už koncept prezentovaný před rokem naznačoval, že může co nevidět začít sjíždět z výrobní linky.

Design exteriéru, i interiéru příliš nevybočuje ze současné nabídky značky. Na zádi zaujmou propojená koncová světla. Jméno vozu pochází od mysu na Mallorce. Vůz bude dodáván s jednotkou 2.0 TSI o výkonu 228 kW. Stardem u ní bude pohon všech kol.

Plug-in hybridní verze pak nabídne výkon 180 kW, které budou produkovat menší 1.4 TSI a elektromotor o výkonu 85 kW. Baterie má kapacitu 13 kWh a zvládne 50 km jízdy na jedno nabití.

Formentor bude dodáván na devatenáctipalcových kolech, s adaptivním podvozkem. Kola lze ozdobit mědí a hliníkem, které najdeme i v kabině vozu. Sedačky jsou sportovní a celou kabinu zdobí ledky a ze středu palubní desky na nás kouká dvanáctipalcová obrazovka infotainmentu. Přístroje řidiče jsou digitální. K vozu náleží také mobilní aplikace, která informuje majitele vozu ovšem důležitém.

Formentor vstoupí do prodeje až na úplném konci tohoto roku. Cupra byla původně pouze označení pro sportovní vozy Seat. Ale nyní se jedná o čistokrevnou sportovní značku.