Itálie vyhlásila celostátní karanténu, ovšem automobilový výrobci fungovali dál. Ovšem Lamborghini již nyní zastavilo produkci.

Koronavirus zastavuje výrobu

Pandemie koronaviru se mimo jiné silně podepisuje i na automobilovém průmyslu. Jedná se hlavně o výrobce v nejrizikovějších oblastech, tedy v oblasti Číny a nyní také italské automobilky, které i navzdory vyhlášené karanténě dále pokračují ve výrobě. Zatímco Ferrari oznámilo, že jede dál, konkurenční Lamborghini produkci dočasně zastavilo.

Automobilka Lamborghini na odporu vládních směrnic zintenzivnila opatření proti koronaviru a uzavřela své prostory od 13. března do 25. března 2020, jak oznámil italský výrobce sídlící v městečku Sant’Agata Bolognese. Ta je součástí provincie Emilia-Romagna, která patří mezi nejzasaženější oblasti.

„Toto opatření je v mimořádné situaci, v níž se právě v Itálii nacházíme, aktem sociální odpovědnosti a vysoké vnímavosti vůči našim lidem,“ říká přímo generální ředitel Lamborghini Stefano Domenicalli.

Datum se odvíjí od nařízení italské vlády, kvůli kterému jsou do té doby zavřené i veškeré obchody. Výjimku mají pouze lékárny či prodejci potravin. Továrny mohou vyrábět dál, ovšem se zajištěním preventivních opatření.

Lamborghini se přitom nacházelo ve velmi dobrém období a trhalo prodejní rekordy. Letos chtělo v trendu zvýšených prodejů pokračovat.

Není však jednou společností, kterou pandemie ohrožuje. S logistikou a nedostatky výrobních dílů se momentálně potýká celá řada automobilek. A týká se to i některých koncernových kolegů.