Nabídka švédské automobilky by se měla rozšiřovat a to směrem nahoru i dolů. Mimo vlajkové lodi XC100 přijde také crossover C40.

Větší a menší

Volvu se v loňském roce dařilo a prodalo o 9,8 % vozů více než v roce předchozím. Tento trend chce zachovat i nadále a to i pomocí rozšiřování nabídky. Svým dealerům automobilka již představila chystané novinka na další roky. A jedná se hned o dva modely.

Tím prvním bude vůz označovaný jako Volvo XC100, který by měl být novou vlajkovou lodí značky. Konkrétně by se mělo jednat o kombinaci Volvo XC90 a Rolls-Roycu Cullinan, jak popsal jeden z dealerů, který měl již možnost vůz vidět.

Automobil by měl být větší i delší než dnešní vlajková loď Volva a rádo by dělalo konkurenci BMW X7 či Mercedesu GLS. XC100 by přitom mělo nabídnout podobnou úroveň luxusu jako potenciální konkurenti. Vedle klasické sedmimístné varianty má byt k dispozici také šestimístná verze s třemi řadami oddělených sedadel.

Volvo bude svou nabídku rozšiřovat i směrem dolů. Připravuje totiž crossover nazvaný Volvo C40. Mělo by se jednat o kupé variantu aktuálního modelu XC40, kdy největším rozdílem bude zadní partie s rozdílnými světlomety a sportovnější silueta střechy.

C40 také bude prodáváno výhradně jako elektromobil a bude mířit především na mladou klientelu. Toho chce dosáhnout i tím, že bude prodáváno prostřednictvím leasingu. Elektrický pohon by mělo nabídnout také XC100. Zde však půjde jen o část nabídky, jako první bude vůz prodáván v hybridní verzi.