Škodovka není automobilkou, od které bychom kdy mohli čekat nějaký bláznivý supersport. Fantazírování na toto téma se však nikdy neomrzí.

Škoda ostře

Že by Škoda uvedla v blízké budoucnosti na trh supersport s motorem uprostřed je holý nesmysl. Nejsportovnějším modelem, který je v nabídce české automobilky je Škoda Octavia RS. V posledních letech se však objevily spekulace o elektrickém kupé, které by mělo čerpat inspiraci u legendární škody 110 R.

Přesto, že se Škoda orientuje především na modely pro masy, neznamená to, že si nemůžeme supersport z její dílny alespoň představit. Učinil tak alespoň polský automobilový designér na volné noze Bartłomiej Tarnowski, který svou vizi převedl do zajímavé ilustrace.

Na ní si můžeme prohlédnout agresivně vyhlížející kupé s motorem uprostřed, které tak trochu evokuje vůz Lamborghini. Současně ale na něm najdeme i řadu designových prvků, charakteristických pro škodovky.

Přítomna je typická maska chladiče, disky kol vycházejí z disků, které má Škoda RS, zadní světlomety mají tvar písmene C. Na zádi je přítomných nápis Škoda, který se objevuje u novějších modelů. Světlomety ve předu i vzadu spojuje lišta tvořená LEDkami.

Interiér vozu je minimalistický. Palubní deska nabízí displej infotainmentu a digitální přístrojový panel. Zajímavých detailem je dvouramenný volant, řešený stejně jako u nové Octavie.

Vize je to vskutku zajímavá, leč je na ní patrné, že designér popustil svou uzdu fantazii zcela a příliš nebral ohled na praktičnost. A prvky Simply Clever, tedy rozhodne hledat nemůžeme.