V příštích letech by mělo na trh dorazit prozatím nejopulentnější SUV, jaké kdy značka BMW nabízela. Naznačuje to registrace jména X8 M.

Největší z největších

Když vyšlo na povrch, že si BMW nechalo zaregistrovat jméno X8 M, všichni měli hned jasno, co se v Mnichově zase připravuje. Novinka bude odpovědí všem těm, kterým model X7 přijde prostě málo.

Podle posledních informací by tato novinka měla dorazit ve třech variantách. Jednom z nich by mělo být právě čistokrevné emkové SUV, další pak elektrifikovaný produkt M Performance s označením M45e. Určitě také můžeme počítat s nasazením 4,4 litrového osmiválce, který dobře známe z jiných modelů značky. X8 se bude jiné díky svažující se střeše, ale také řadou dalších novinek oproti modelům X6 a X7.

Velmi zajímavé bude zpracování ledvinek, které budou mít opět prostor k růstu. Už na modelech X7 a řadě 7 vyplňují obrovskou část přídě. Ovšem před časem designéři BMW dokázali, že místo k růstu tu ještě je. Zachycen byl totiž prototyp řady 4 s ledvinkami od kapoty až po spodech předního nárazníků, takže je do nich i potřeba namontovat registrační značku.

Cenu novinky prozatím můžeme pouze odhadovat. BMW Blog vlastně jen potvrzuje, že nejluxusnější model od BMW bude stát skutečně hodně. Hovoří se o ceně kolem 120 tisíc eur, tedy v přepočtu 3,2 milionu korun. V případě ostré varianty M by si pak měl zákazník připravit 4,8 milionu korun. A to stále mluvíme o základních verzích bez příplatků. I přesto by se mělo jednat o velice žádaný automobil, který by měl dorazit na přelomu roku 2022 a 2023.