Dacia jde proti proudu a pustila se do akční nabídky a zlevňování, které sestřelilo cenu oblíbeného SUV modelu Duster na nejnižší možnou hranici.

Levněji to nejde

V posledních dnech se automobilky rozhodly v tichosti své modely zdražovat. Týká se to například Škodovky, Volkswagenu a nového Golfu. Dacia na to však jde opačně a přichází s velice příjemným a atraktivním zvýhodněním. Duster je tak nyní možné pořídit se zvýhodněním 50 tisíc korun.

Jak to tak ale bývá i zde je malý háček. Skutečné zvýhodnění je jen 20 tisíc korun a na dalších 30 dosáhnete pouze tehdy, pokud zvolíte financování vašeho vozu Premium. Dalším problémem je clekem omezená paleta pohonných jednotek, cenové zvýhodnění se totiž váže pouze na litrový tříválec TCe o výkonu 74 kW.

Pokud vám ani jedno nevadí, pak můžete ihned vyrazit do salonu, kde si můžete vybírat z hned několika výbavových stupňů. Základní Access za částku 219 900 korun, Essential za 269 900, Comfort za 291 900 a konečně také Prestige za 326 900.

Acees zahrnuje 16“ ocelová kola, LED denní svícení, centrální zamykání s dálkovým ovládáním a elektrické ovldání předních oken. Vyšší provedení Essential už má výškově podélně nastavitelný volant, výškově nastavitelné sedadlo řidiče nebo radio s Bluetooth handsfree. Pro náročnější je tu také Comfort, s manuální klimatizací, tempomatem a předními mlhovkami. Prestige k tomu všem u ještě přihazuje sledování mrtvého uhlu a zadní parkovací kameru.

Vzhledem k současným trendům zdražování nelze předpokládat, že by šla současná generace Dusteru pořídit ještě levněji. Sáhnout samozřejmě můžete i po jiných variantách, zde však ono cenové zvýhodnění bohužel nečekejte.