Nejprodávanější model Volkswagenu roku 2019 se letos dočká modernizace. Vzhledem se inspiruje u osmé generace Golfu.

Je čas na omlazení

Volkswagen Tiguan druhé generace je tu od roku 2016 a dalo by se říci, že se za tu dobu stal miláčkem zákazníků. V roce 2019 se dokonce z globálního hlediska stal vůbec nejprodávanějším modelem celé skupiny VW Group, která vyrobila 910 926 jeho kusů. Zároveň se jednalo o nejžádanější SUV v Evropě. Čas ovšem rychle utíká, a proto nyní nastal čas na modernizaci.

Tu potvrdily špionážní snímky prototypů, které naznačily inspiraci u nového Golfu. Vůz by tak měl používat obdobně tvarované světlomety protažené do boků karoserie. Navazovat budou na masku ve stylu T-Rocu či T-Crossu, díky čemuž bude spjat s ostatními SUV modely rodiny. Novinkou bude i použití inovovaného loga, které je jednodušší než to dosavadní.

Nákres interiéru momentálně není k dispozici, nicméně by měl využívat multimediálního systému z osmičkového Golfu, což by znamenalo sázku na dotykové ovládání. Dostat by se sem měl rozměrnější displej s úhlopříčkou 10 palců. Obrazovka by pak měla nahradit i klasické budíky v přístrojové kapličce.

U motorové nabídky taktéž platí možnost inspirace u osmičkového Golfu. S litrovým tříválcem samozřejmě nemůžeme počítat, ale s mildhybridním 1.5 eTSI či novou generací 2.0 TDI ale nejspíše ano. Nebylo by ani příliš velkým překvapením, kdyby přišel plug-in hybridní motor ve sportovně laděné verzi Tiguan GTE.

Modernizovaný Tiguan by se měl představit během tohoto léta. Do prodeje pak vstoupí ještě před koncem tohoto roku. Po výchozím modelu dorazí i jeho větší verze Tiguan Allspace, která je prodloužená o 110 milimetrů a nabízí posezení až pro sedm osob.