Ford plánuje novinku, na kterou jsou všichni zvědaví. Pick-up na základě Fordu Focus dostane jméno, které s pick-upy ale nikdy nesouviselo.

Ford Maverick

Nový pick-up značky Ford by měl svou velikost v hierarchii vozů spadat pod model Ranger. O takovém vozu se diskutuje již hodně dlouhou a také o tom, jak se bude jmenovat. Skloňována byla jméno jako Courier či Ranchero, která se u pick-upů od Fordu objevila již dříve, ale nyní se objevilo zcela jiné jméno.

Díky uniklým 3D modelům jednotlivých součástí vyšlo najevo, že by se vůz mohl s velkou pravděpodobností jmenovat Maverick. Automobilka toto jméno již použila, a to v sedmdesátých letech pro voudveřové a čtyřdveřové sedany. Ty byly osazeny řadovými šestiválci, případně také motory V8 a výkon odesílali na zadní kola.

Stejné jméno se objevilo také na australském trhu v průběhu 80. let a na začátku 90. let. Tehdy se však ještě jednalo přejmenovaný Nissan Patrol Y60. Evropští zákazníci si budou jméno Maveric nejčastěji spojovat s přejmenovaným Nissanem Terrano II, který se prodával v 90. letech.

Zajímavostí nového vozu je také to, že vůz bude mít samonosnou karoserii postavenou na platformě C2, která se poprvé představila u nejnovější generace Fordu Focus. Druhým společným rysem je design, který by měl vycházet z rysů Fordu Bronco.

Je tu ale pořád ta možnost, že zadní vrata by mohla být součástí jiného vyvíjeného modelu. Mohlo by se například jednat o offroadový speciál pro Evropu, který by stál na základu Ford Ranger. V úvahu také přichází pick-up vycházející z modelu Bronco či Bronco Sport.