Lamborghini sotva zahájilo výrobu ve svém závodu, a už ukazuje nový model.

Co to bude?

Lamborghini muselo kvůli pandemii koronaviru uzavřít svůj závod v Boloni, jehož brány se opět otevřely teprve před dvěma dny. Mimo informací o znovu otevření ale Lamborghini zveřejnilo ještě jednu důležitou novinku, kterou by měla být online premiéra nového modelu. K němu prozatím nemáme žádné konkrétní informace, premiéra je ovšem naplánovaná na dnešek a podle automobilky vůz zkompletuje celou produktovou nabídku.

A o jaký vůz se bude jednat? S dlouho diskutovaným čtvrtým modelem se ještě nejspíše nesetkáme. Podle dřívějších prohlášení zástupců automobilky by měl dorazit až v polovině tohoto desetiletí. Podobně nepravděpodobný je také nástupce Aventadoru, který by na základě zákulisních informací měl dorazit až v roce 2024.

S největší pravděpodobností tak na nás čeká nová verze některého ze stávajících modelů Huracán, Aventador či Urus. První jmenovaný by se mohl například dočkat speciální verze Super Trofeo Omologato, která by nabízela výkon přibližně 640 koní. Ve hře je ale také verze Huracán Evo Spyder, tedy otevřený model s pohonem pouze zadních kol.

Model Aventador se dočkal řady úprav a modifikací, je tedy otázkou, zda s nějakým vylepšením chce přijít automobilka i nyní. Mnohem pravděpodobnější je ale speciální verze SUV Urus.

Od jeho premiéry uběhly již dva roky, což je dostatek času na to, aby si v Lamborghini ujasnili, co by šlo vylepšit či udělat jinak. Hodně se mluví o plug-in hybridu, ale i o ostřejších verzích, které budou vycházet ze závodního speciálu ST-X.