Stejně jako všechny ostatní značky, i Dacia musí reagovat na přísnější emisní normy. Chystá proto první elektromobil a nová generace jeho vozů dorazí i jako hybridy.

Logan se vrací

Dacia je dnes důkazem, že levná auta se mohou stát oblíbenou komoditou i na náročném západním trhu. Původně se mělo jednat pouze o značku pro východ, ale podařilo se jí postupně expandovat i dále na západ, za což vděčí především modelu Logan.

Ten se nyní chystá přijít v již třetí generaci, která je zatím držena v přísné tajnosti. Jasné je v podstatě jen to, že vůz bude nabízen jako sedan, a to i přesto, že na západě tato karosářská verze již netěší takové oblibě. Na východě je stále populární a proto v nabídce zůstane.

Kdo naopak s největší pravděpodobností končí je verze kombi. Naznačily to informace ze zákulisí, které hovoří o tom, že Dacia chce nahradit Logan MCV a MPV Lodgy jediným modelem, který nejspíše bude některý z crossoverem. O něm ale prozatím nejsou informace žádné.

Novinka bude stát na platformě aktuálního Renaultu Clio takže dostane nejen modernější design, ale také modernější techniku. Mezi ní patří i hybridní pohonné ústrojí, se kterým chce ale automobilka čekat co to jen půjde. Kombinace šestnáctistovky s dvojící elektromotorů tak dorazí na trh nejdříve v roce 2023.

Co se designu týče, bude mít Logan blízko k nové generaci Sandera, což znamená daleko elegantnější tvary než dnes. Novinka by se měla začít prodávat příští rok na jaře. Její premiérové odhalení by ale mělo přijít ještě letos.