Koupit si automobil za několik milionů a muset s ním jezdit na svolávačky do servisu? Kde kdo by si mohl myslet, že takových vozů se to netýká, ale není tomu tak. Do servisu teď musí dva modely Bentley a důvod je vcelku banální.

I luxusní vozy mají své mouchy

Svolávací akce se většinou týkají mainstreamových značek, kterých jezdí i po našich silnicích habaděj. Ale svolávačky se občas nevyhnou ani vozům, které se zase tak často nevidí. Například vozům od britského výrobce Bentley.

Právě tato automobilka musí požádat majitele hned dvou svých modelů, aby vážili cestu do autoservisu. Nejedná se přitom o žádný velký problém. Ovšem pokud by se ignoroval určité riziko zde je.

Do servisu by proto měli zamířit majitelé modelu Continental GT a Flying Spur, které byly vyrobené od 2. 1. 2020 do 21. 1. 2020. Důvodem je jeden jediný lepený spoj mezi střešním oknem a karoserií vozidla. Nesplňuje totiž dané specifikace. V důsledku toho se střešní okno může oddělet od vozidla a představovat tak potenciální nebezpeční pro řidiče Bentley, ale hlavně pro ostatní účastníky provozu.

Svolávačky ale potkaly i jiná exotická vozidla. Před časem to byl například McLaren, který musel povolat několik modelů, supersportu Senna nevyjímaje. Důvod byl tentokrát o něco závažnější. V palivové nádrži hrozilo vytvoření malých trhlinek, což by mohlo zapříčinit únik paliva. Bohužel pro automobilky, tento problém se týkal řady vozů prodávaných během několika let, takže měli v servisu skutečně napilno.