Nissan pokračuje v mezigenerační obměně svých SUV. Po Juku přišla řada na X-Trail, který se na některých trzích prodává pod označením Rogue.

Pro rodinu vše

Modelová paleta Nissanu se dala označit za lehce zastaralou a proto Japonská automobilka začala s vymetáním všech pavučin. Jako první se dočkala rodina SUV modelů. Vše začalo malým Jukem, nyní navazuje X-Trail a následně se dočká Quashquai. Ty by časem navíc měl doplnit i nový elektrický crossover vycházející z konceptu Aryia. Nyní je ale čas X-Trailu, který je na americkém trhu znám jako Rogue.

Design vozu naznačily již dříve uniklé snímky, které prozradily příď s dělenými světlomety. Celá masky vozu působí spíše tvrdě než výrazně mladistvě a dynamicky. Interiér je naopak velkou chůvou, která myslí především na pohodlí pasažérů. Přímo automobilka jej označuje jako rodinné centrum, kde byl kladen prostor nejen na přední sedadla, ale i na cestující v zadních řadách.

K dispozici jsou zadní vyhřívaná sedadla, třízonová klimatizace. Nechybí sluneční roletky ani chytré otevírání loketní opěrky mezi předními sedadly. Zadní sedačky jsou navíc snadno přístupné díky širokým dveřím a na každou z nich lze nainstalovat autosedačku.

Řady vychytávek se ale dočkal i přední prostor. Před voličem převodovky je umístěna bezdrátová nabíječka chytrého telefonu. Nechybí ani dokovací stanice. Zajímavostí je i volný odkládací prostor pod voličem automatu. Přístrojový štít může být za příplatek digitální a volně stojící obrazovka multimediálního systému nabízí rozměr 10,8 palce, cože je jeden z největších v segmentu.

Nabídka motorů prozatím zveřejněna nebyla. Nicméně víme, že bude k dispozici pohon všech kol s elektrohydraulickou spojkou, který umožní nastavení různých režimů chování. Prozatím se bude novinka prodávat v USA, kde se objeví u dealerů během podzimu. Na detaily týkající se Evropy si ale prozatím musíme počkat.