Lamborghini Diablo je automobil, který zdobil nejeden dětský pokojíček. Tedy, ne že by v nich fyzicky přímo stál, ale byl často vyobrazen na plakátech visících na zdi. Jenže nyní jedno takové Diablo můžete mít u sebe doma na zdi a to přímo ve fyzické podobě.

Dekorace jako žádná jiná

Do aukce jde prototyp Diabla VT, tedy vůz, který fungoval pouze jako tovární show car. To znamená, že nikdy neměl převodovku ani motor a nenajet ani jednu míli. Když si automobil odsloužil své a automobilku dostatečně odreprezentoval na nejrůznějších akcích, bylo nutné pro něj najít nějaké využití.

Je jasné, že takovéto kusy se do šrotu neposílají, proto se automobilka rozhodla věnovat mu prostor v muzeu. Jenže ani to nebylo tak jednoduché, protože tento prostor nebyl na zemi, ale byla mu vyčleněna jedna stěna muzea v městečku Sant’Agata Bolognese, kde automobilka sídlí.

Přesto, že se jedná pouze o prototyp, může se automobil pochlubit totožnými rozměry, jaké mělo i skutečné auto. A dokonce má i věrně zpracovaný interiér. Tím ale totožnost vybavení končí a dvanáctiválce byste tu hledali jen marně. Také by s ním vůz asi na zdi nedržel tak dobře, jako bez něj.

Nyní jde vůz do dražby. Ta se bude konat v červenci pod hlavičkou aukční síně Mecum Auctions. Jedná se o jednu součást sbírky Johna Atzbacha, který se jinak soustředí především na americké klasiky, hlavně Mustang Shelby. Lamborghini míří do aukce bez rezervy a jeho cenu si nikdo moc netroufá odhadovat.