Automobily patří mezi časté motivy dětských malůvek, zejména těch chlapeckých. Proto se anglický Rolls-Royce rozhodl některé dětské návrhy přetavit do reálných vizualizací. I proto vznikl kabriolet Spirit of Butterfly, který je poháněn medem a nabízí prostor pro výhled zvířátek které v něm jedou.

Soutěž

Jeho návrh má na svědomí osmiletá Megan, která jej vytvořila v rámci soutěže Young Designer Competition, kterou Rolls-Royce vyhlásil v dubnu. V něm automobilka vybrala víc než 5 tisíc ilustrací od dětí ve věku do 16. let z více než 80 zemí světa.

Z tohoto čísla vybral Rolls-Royce 220 příspěvků, ze kterých v polovině července vyberou jednoho vítěze. Vítězův návrh bude stejně jako tady motýlí kabriolet převeden do vizualizace. Navíc další školní rok v prvním dnu odvezen do školy vozem Rolls-Royce a šoférem. K sobě si navíc může vzít svého nejlepšího kamaráda. K tomu navíc vítěz získá ručně podepsaný certifikát od Torstena Müller-Ötvose, generálního ředitele Rolls-Roycu.

Navíc bude vylosován ještě jeden šťastlivec přímo z Velké Británie, který od automobilky obdrží elektrické vozítko Greenpower, se kterým se zároveň jeho škole otevře možnost účastnit se soutěže ve stavbě elektrických vozítek, konané na školách po celé Británii.

Rolls-Royce chce tímto projektem motivovat i ty nejmenší k objevování krás navrhování automobilů a zažehnout v nich vášeň pro design. A to se mu určitě podaří, pokud děti uvidí své návrhy v reálné podobě.