V Březnu Hyundai představila svou novou Elantru a při té příležitosti přislbila, že model dostane i verzi N Line. Sportovní choutky značky byly podpořeny snímky z konce dubna, na kterých se tento model představil v rámci maskovaného předprodukčního prototypu. A to už byl jen kousek od dnešního dne, kdy byl odhalen vzhled novinky.

Ostrá Elantra vypadá velmi dobře

VW Jetta GLI a Honda Civic Si mají velkou konkurenci. Elnatra ve verzi N Line dostala řadu optických proměn, které jí mají odlišovat od klasické verze. Vzhled je samozřejmě mnohem agresivnější. To se týká především přední masky s přepracovanou mřížkou a také výrazně většími vdechy pro vzduch. Zároveň se zde objevují nové detaily ve tvaru bumerangů.

Na boku nejvíce zaujmou 18 palcová kola z lehkých slitin ve dvojbarevném provedení. Zároveň vůz dostal sníženou světlou výšku a tužší odpružení. Jinak zbarvená jsou boční zrcátka a boční podběhy jsou blíže u země.

V zadní části je výrazný přepracovaný výfukový systém s dvojitou koncovkou. Vše je integrováno do přepracovaného nárazníku s pseudo difusérem. A dalším prvkem, který připomíná, že se nejedná o klasickou Elantru je malý spoiler zdobící víko kufru.

Hyundai prozatím neprozradila žádné z technických specifikací tohoto vozu. Nicméně vůz by mohl využít přeplňovanou benzínovou jednotku o objemu 1,6 litru se silou 21é koní a točivým momentem 264 N.m. Určitě bychom se měl dočkat automatické převodovky, zda dorazí i manuál zatím není jisté.

Úplné odhalení by se mělo uskutečnit v následujících týdnech či měsících. Automobil bude následně nabízen v USA. Cenovka prozatím nebyla stanovena.