Stejně jako se těší velké přízni u nás automobilka Škoda, v USA se jí těší Ford. Ovšem zatímco zde je neprodávanějším modelem Octavia, v USA je to model F-150 tedy velký pick-up. Ten si mohou zájemci trochu ozvláštnit verzí Raptor, která vozu propůjčuje skutečně ostrý charakter, stejně jako to dělá i v případě menšího brášky F-150 modelu Explorer. Nabízí se však otázka, zda Ford nechystá zraptorovat i jiné modely.

Když se stane nemyslitelné

Na mysli přicházejí další z vyšších modelů Fordu, ovšem designér vystupující pod jménem KDesign, si usmyslel, že by bylo skvělé, kdyby Ford vytvořit Raptor z Mustangu. Svou ideu navíc převedl do designové podoby, která je sice šílená, ale ve výsledku vlastně není tak zlá.

Z mustangu zde byly zachovány především přední partie nejnovější verze této americké legendy, které navíc byly ozdobeny velkým nápisem Ford na přední mřížce. Je až překvapivé, jak dobře výsledek vypadá.

Jenže ani přesto něco takového v dílnách Fordu nevznikne. Strategie automobilky je dosti konzervativní a převedení modelu Mustang do SUV podoby byl asi ten největší odvaz, jaký jsme zatím u Fordu zažili.

Pokud by někdo měl o podobný vůz zájem, určitě na něj míří nový Range Raptor, po kterém by mohla být v USA velká poptávka. Novinka bude navíc nabízena i v Evropě, takže si i místní řidiči přijdou na své.

A i pro Evropské řidiče je přichystaná speciální verze modelu Transit v úpravě Raptor, díky které by mělo jít i s touto objemnou dodávkou zdolávat nejrůznější terénní překážky.