Vlastnit exkluzivní super sport je jedna věc, pak je tu ale potřeba umět takový automobil řídit. S tím by nově mohl pomoci Rimac, který pro svou novinku vyvíjí systém, který bude jakýmsi tutorem pro všechny, kteří se chtějí zlepšovat v umu ovládat bestie na čtyřech kolech.

Vzájemné porozumění

Asi nikdo by si nekupoval extrémně drahou věc, kterou vlastně ani neumí používat. Bohužel v případě některých extrémně movitých osob se toto bohužel děje u vozů. Proto se RImac Rozhodl, že pomůže všem majitelům svých extrémně výkonných vozů a naučí je, jak správně se se svým vozem prohánět po okruzích.

Tentokráte se však nejedná o obyčejného hlasového asistenta, ale o umělou inteligenci jménem Drive Coach. Tento systém analyzuje kvanta dat, která jsou dodávána ze systému snímání chování řidiče a vozu a na jejich základě je pak jezdi doporučováno, jak správně vůz ovládat.

O celkovou analýzu dat získávanou z LIDARu, radaru, palubních kamer či 12 ultrazvukových senzorů se stará palubní počítač schopny zpracovat až 6 terabytů dat za hodinu. Na základě vyhodnocených informací je následně řidiči doporučováno, jak správně ovládat vůz o výkonu téměř 1 900 koňských sil.

Systém je navíc schopen nejen doporučovat řidiči správnou rychlost či ideální trasu, ale také na základě jeho schopností rozpoznává strach při vjezdu do zatáček a v souvislosti s tím doporučuje včasnější regulaci rychlosti. Co je navíc skvělé je to, že systém dokáže nejen radit, ale také převzít řízení a řidiči přímo demonstrovat své rady v praxi.

Systém je určen především na okruhy, nicméně je schopný reagovat i na jiné objekty, vozidla v reálném čase. Novinka bude součástí připravovaného modelu Rimac C_Two, jehož bude běžnou výbavou.