Mercedes navrací legendární Black Series, tedy unikátní limitovanou sérii vozů AMG, které se díky ní mění v tajemné černé blesky. Nejnovější model ponese název Mercedes-AMG GT Black Series, jejíž představení by mělo proběhnout právě dnes. Možnost nosit tento titul byla vozu udělena po dlouhých šesti letech. Naposledy se této cti dostalo modelu SLS AMG v roce 2014.

Černý blesk

V současné době není o novince známo příliš mnoho informací. Můžete se však podívat na video, ve kterém má hlavní roli Shmee 150 v něm se představuje vůz zcela bez kamufláže a ve zcela nekompromisních záběrech na okruhu.

Není ale jasné, co přesně bude uloženo v motorovém prostoru vozu. Mohlo by se jednat o V8 vybavenou twin turbem, které dodává sílu 720 koňských sil. Pokud se tato informace potvrdí, měl by vůz být schopen letět mnohem vyšší rychlostí než model, ze kterého vychází, tedy než klasické AMG GT R, o výkonu 577 koní.

Dá se také předpokládat, že změn se dočkal také podvozek a brzdy, které dostaly větší brzdové třmeny. Jiná by mohla být i světlá výška, tužší odpružení a lze před pokládat i lepší tlumiče.

Novinka si již odbyla několik kol na legendárním Nüburgring. Ti, kteří měli možnost vidět vůz v akci prozradily, že byl schopen zvládnout zapeklitou trať v čase 6,58. Klasické GT R je přitom schopno zajet tento okruh nejrychleji za 7,10 sekund.

A pak je samozřejmě záhadou také cenovka automobilu. Je ovšem jasné, že bude vyšší než cena klasické verze, která se nyní prodává za částku dosahující téměř 4 milionů korun.