Ford po dlouhé době konečně odhalil novou generaci legendárního Bronca. A musíme říci, že tenhle návrat do šedesátých let se neskutečně podařil. Přijíždí hned ve třech verzích a jeho interiér je naprostá bomba.

Bronco a jeho vzpomínky na šedesátá léta

Ford představil novinku Bronco a k ní i menší variantu Bronco Sport. O tomto modelu se mluvilo opravdu dlouho a proto byla očekávání velká. A nutno říci, že Fordu se je podařilo naplnit do posledního detailu. Model je v nabídce jak v dvoudveřovém, tak i čtyřdveřovém provedení. Dvojitá je navíc také motorová paleta nabízená k vozům. Ta obsahuje zážehové jednotky o objemu 2,3 litrů a také 2,6 litrů.

S tím se tak dostane zájemcům do rukou vůz o výkonu 270 či 310 koňských sil, což je záruka skutečně velkých momentů. To nejlepší je však k nalezení uvnitř vozu. Zde se snoubí retrodetaily s nejrůznějšími off-road prvky a také moderními technologiemi značky Ford.

 

Celý vývojový tým si nechal přivézt jeden model Bronco do studia, a začal z něj čerpat inspiraci. Mezi zábavné retroodkazy patří například klasické knoflíky, které odkazují na původní model. Na něj odkazuje i velká nápis BRONCO na bočním panelu spolujezdce.

Mimo retra zde panují také chytrá řešení. Mezi ta patří například madla a další detaily, které lze odjímat a třeba i umístit na jiné místo. Odjímatelná je navíc celá střecha a také dveře vozu.

Automobil i jeho interiér bude možné odít do pestré palety barev, ovšem Ford prozatím představil jen dvě z nich. První kombinuje hnědou s černými a žlutými prvky a také bílou, která pracuje s šedými a červenými prvky.

To vše navíc doplňují moderní prvky, od velké obrazovky infotainmentu. A rozhodně nesmíme opomenout ani tempomat pro jízdu terénem, pro který samozřejmě také nabízí řadu jízdních režimů od písčitého podloží až po kamenitý podklad.