Vlastně ani není překvapením, že v momentě, kdy se na trhu objeví skutečně zajímavý model některé z velkých amerických či evropských značek, velice rychle se v Číně objeví model, který takovouto novinku kopíruje. Rychlost, s jakou se sto stalo u Bronca, je ovšem neuvěřitelná.

Bronco na čínský způsob

Ačkoliv byla situace kolem čínského kopírování designu daleko horší, tento ošklivý nešvar stále přetrvává. Bohužel stále se objevují některé modely, které doslova křičí, že jejich designérům chybí vlastní fantazie a vykrádají konkurenci.

Toto neštěstí postihlo i novinku jménem Bronco od Fordu. Její zajímavý vzhled vykradla automobilka Wey. Její designéři se nechali inspirovat až s nestydatou drzostí a tak trochu to vypovídá, co si máme o společnosti založené Great Wall Motors vlastně myslet.

Kdyby nebylo Bronca, vypadal by Wey P01 jako skutečně povedené a drsné SUV, které toho ovšem ze sebe neukázalo příliš. Jak P01, tak i Bronco mají velice podobně řešenou přední masku. Wey dokonce šel tak daleko, že celý vzhled předních světel prostě jen překopíroval na svůj vůz. Můžeme se jen dohadovat, zda to v automobilce alespoň někoho byť jen trochu znepokojilo.

 

Pokud by se Wey nevydal cestou kopírování, nebyl by jeho vůz vůbec špatný. Velké podběhy kol, drsné opláštění a velká rezerva umístěná na zadním kole působí velice dobře. Ovšem nemůžeme předpokládat, že má i kopie odnímatelné dveře a střechu, tak jako jeho americká předloha.

Více infromací bohužel Wey neprozradilo. Není nic známi o potenciálním hnacím ústrojí, ani o interiéru. Neznámá je také cenovka, byť je jasné, že zde to bude mnohem lepší než v případě Bronca.