Mustang, který stál na počátku celé legendy se prodal a okamžitě se stal tím vůbec nejdražším Mustangem všech dob.

Létající rekordman

Všem po světě je znám jako Létající Mustang, díky slavné fotografii, na které je jeho jezdec, taktéž velice slavný, Ken Miles předvádí jednu ze svých leteckých show při které měl všechna čtyři kola ve vzduchu.

Automobi za jehož volantem sedí je Ford Mustang Shelby GT350T z roku 1965. Miles, je známý jezdec, který sehrál zásadní roli v projektu Fordu jménem GT40, se kterým se mu podařilo vyhrát Le Mans. Celou tuto část automobilové historie zachycuje ne příliš starý snímek Ford V Ferrari.

Létající Mustang se v nedávné době dostal do prodeje skrze aukční síň Mecum Auctions a již má také nového majitele. Ten za něj zaplatil částku přesahující 90 milionů korun, a to znamená jediné, svět má nový, vůbec nejdražší Mustang všech dob, který je dražší i než legendární Bullit.

Aukční síň o vozidle prohlásila, že se jedná o nejdůležitější Mustang v historii celého Fordu. Je to vlastně vůbec první model navržený Shelbym, který se stal výchozím bodem všech modelů nesoucích jméno Mustang.

Přímo tento prototyp jezdil závody, ve kterých také vyhrával a stal se demonstračním vozem, který měl přesvědčit zákazníky o koupi vlastního Mustangu od Shelbyho. Automobil byl v roce 1966 prodán jednomu ze zaměstnanců Fordu za 4 tisíce dolarů a přes spletitou cestu se dostal až na současnou částku více než 3,8 milionu dolarů. Vůz je dnes zrenovován do původního stavu z roku 1965 a je němohou připomínkou této zlaté éry automobilové historie.