GM připravuje návrat slavného Hummeru. Ten původně vycházel z amerického speciálu a nyní by se opět mohl vrátit do původních khaki barev.

Strýček Sam Hummery miluje

Byla to právě americká armáda, kdo tolik proslavil model Humvee, ze kterého se nakonec vylíhla i civilní verze, které dostala jméno Hummer H1. Obří a neekologický stroj se stal absolutní ikonou. Nyní se ale celá věc otáčí. Znovuzrozený Hummer bude nejdříve nabízen jako civilní vůz a armáda se k němu dostane až později.

„Společnost GM oznámila, že v roce 2021 vyjde s bateriovým elektrickým truckem Hummer. Jedná se o rozměrný vůz s dosahem 640 kilometrů a velmi vysoce schopné vozidlo. poskytují skvělý základní platformu pro elektrické vozidlo, které mají být použity ve vojenském kontextu,“ prozradil David Albritton, prezident oddělení obrany společnosti GM, s dodatkem, že společnost zatím nic takového nevyvíjí.

Asi není příliš velkým překvapením, že by armáda takový vůz do své výbavy chtěla. Přináší v podstatě vše, co bylo na původních Hummerech skvělé. Automobil by měl bát velice robustní tělo, variabilní možnosti úpravy a i možnost odstranění střešního panelu..

Zároveň by měl nabídnou širokou paletu pohonných jednotek, přičemž ta nejvrcholnější mu umožní zrychlení z 0 na 100 km/h za 3 sekundy. Přítomny pak budou také moderní technologie a samozřejmě i to nejlepší z off road vybavení. Více bližších informací bohužel GM nevypustilo. Není se čemu divit. Novinka by se měla dostat na trh až koncem příštího roku, takže se více detailů začne vypouštět přibližně za rok.