Tesla Cybertruck je rozhodně tím nejzajímavějším a zároveň nejpodivnějším, co se na trhu s vozy v posledních letech ukázalo. Potenciální kupce sice zaujal, Tesla však stále nevím, zda o něj bude zájem. Proto nevylučuje možnost, že by nabídla i o něco méně ulítlejší model.

Budete ho chtít?

Důvodem, proč si Tesla není jistá úspěchem svého modelu je fakt, že před jeho vytvořením neprováděla žádné výzkumy trhu. Prostě se jen sebrala vyrobila auto, které jí zrovna napadlo, což potvrdil i sám Elon Musk.

„Průzkum trhu? Prostě jsme jen vyrobili auto, o kterém jsme si mysleli, že je úžasné a vypadá to divně. Chtěl jsem jen vyrobit futuristický bitevní tank – něco, co vypadá, jako by to mohlo pocházet z Blade Runner nebo Aliens, nebo něčeho takového, ale aby to bylo zároveň vysoce funkční,“ uvedl Musk.

On sám se prý ale neobává toho, že by se Cybertruck neprodával. A pokud by se něco takového přeci jen stalo, Tesla má pořád plán B. Prostě jen sebebere Cybertruck a udělá trochu víc konvenčnějším.

“Nebylo to nijak zvlášť znepokojující, protože pokud se ukáže, že si nikdo nechce koupit podivně vypadající vůz, postavíme normální vůz, to není žádný problém. Existuje spoustu běžných nákladních vozidel, které vypadají podobně; stěží u nich poznáte rozdíl. A určitě bychom mohli udělat nějaký zkopírovaný vůz; to je jednoduché. To je naše nouzová strategie,“ nechal slyšet Musk.

List předobjednávek však může Teslu uklidnit. Automobilka na novinku momentálně drží 200 tisíc předobjednávek. Její výroba by měla být oficiálně zahájena v roce 2021. Tesla stále netuší, kdo o ní vlastně bude mít největší zájem, protože automobil prý není zaměřen na klasického kupce.