Vespa vždy platila za velice stylové a oku lahodící vozítko. Nením tomu tak ale v Indonesii, který jsou z nich tvořené postapokalyptické stroje, které mnoho krásy nepobraly.

Itálie po konci světa

Stejně jako jsou v Itálii populární právě Vespy, v Asii frčí tuk-tuky, které převáží tamní i turisty. Konkrétně v Indonesii, jsou pro tuk-tuky vybírány nejčastěji právě skútry Vespa, která je zde ve velkém uctívána a v některých případech dokonce předělávána na děsivé stroje, které vypadají, jako by přežily konec světa.

O jejich předělávky se konkrétně snaží skupina, která si říká Rebel Riders. Ti pocházejí ze všech přibližně šesti tisíc ostrovů, které Indonésii tvoří, vzájemně si pomáhají a ukazují ty nejbláznivější kreace.

Vespa je podle nich ideálním základem pro modifikace, a to především díky snadné dostupnosti stroje i základních dílů. Přestavbám napomáhá také robustní ocelový rám, který ustojí téměř vše. Proto není problém v Indonesii potkat Vespu přestavěnou na rikšu, nákladní vozítka i steampunkové modely.

Pro přestavbu svých motocyklů využívají členové Rebel Riders v podstatě vše, co se dá v Indonesii nalézt a to doslova. Některé modely mají řídítka z větví a rám z kmene stromu. Že by tyto stroje nikdy neprošli technickými kontrolami západního světa? S tím si tady nikdo hlavu neláme.

Pokud se tedy chystáte strávit svou příští dovolenou právě v této Asijské zemi, určitě se podívejte na některou z přehlídek těchto bláznů, kterých se zde koná skutečně mnoho. A pokud zde potkáte nějakou šílenou Vespu, rozhodně jejího majitele neodsuzujte. Nyní víte, že je součástí něčeho mnohem většího.