Podnikatelé po celém světě mají kvůli pandemii koronaviru velice ztížené podmínky na práci. Proto se řada států rozhodla nabídnout jim finanční pomoc v podobě velice výhodných půjček. Ovšem zatímco někteří tyto peníze poctivě vydávají na záchranu svých firem, jiní zcela nepochopili k jakým účelům je načerpali a využívají je pro něco zcela jiného.

Moje to není, tak proč neutrácet

Už před nějakým časem se začaly objevovat zprávy o muži z Floridy, který si za peníze získané od vlády koupil Lamborghini Huracán. Jako by si touto informací nechal inspirovat jiný podnikatel z Texasu, který taktéž zainvestoval peníze získané od státu do modelu od Lamborghini, tentokráte však SUV modelu Urus, jehož cenovka šplhá k téměř 5 milionům dolarů.

Model s motorem V8 přeplňovaným dvojicí trubodmychadel se ve Státech začne prodávat až v příštím roce, takže si dotyčný udělal jen příjemnou objednávku. Možná právě to jej navnadilo v nákupech pokračovat.

Další prodejnou ve které se zastavil byl Ford, kde si vyzvedl nový F-350 a když už byl v těch nákupech, rovnou zašel i do prodejny Rolexu, aby si z ní na svém zápěstí odnesl luxusní hodinky. Kolik mu přesně zbylo z původní částky 1,6 milionu dolarů není jasné, ovšem jasné je to, že se jich rozhodně nedočkají jeho zaměstnanci, pro které byly původně určeny.

Naštěstí nezůstalo utrácení tohoto podnikatele roku bez povšimnutí a vše se už řeší soudní cestou. Pán má na krku několik velkých pokut, a také několik žalob týkajících se neoprávněných machinací s financemi atd. Jediné, co je na tomto příběhu alespoň trochu pozitivní je fakt, že muž peníze použil na svou vášeň, kterou jsou vozy. Zcela jinak je totiž využil muž z Houstonu, který je rozhýřil mezi prostitutkami a obchody s drahým oblečením.