Mnoho nadšenců do automobilů má svůj vysněný model, který si ale nemůže dovolit. Proto má mnoho z nich alespoň vystavený jejich model, který jim umožňuje obdivovat jejich sen, kdykoliv je to jen možné. Jenže pokud by se vašim dnem stalo Bentley Continental GT, nejspíš by to ani s obdivováním modelu nebylo tak jednoduché.

Exkluzivní do posledního detailu

Britská automobilka představila nový model Continentalu GT, který je zhotovený v měřítku 1.8 a jeho vzhled si zákazník může individualizovat přesně podle svých přání. Model je dlouhý 78 centimetrů, 40 centimetrů široký a 24,4 cm vysoký. Problém však je, že jeho cenovka se nese v celkové cenové filosofii Bentley, a to znamená velice drahé.

Model si lze objednat za částku 6 995 liber, což je v přepočtu asi 204 tisíc korun. Jen pro srovnání, nová Dacia Logan MCV vás ve svém základu přijde na 204 900 korun. Exkluzivní model Continentalu GT je k dispozici i jako kupé a kabriolet. Tvoří jej více než 1000 dílů a do značné míry je vyráběn ručně.

Výroba tak zabere přibližně 300 hodin a zájemci si na nový vůz musí počkat přibližně 20 týdnů. Utěšit je může alespoň to, že si mohou s designem vozu opravdu vyhrát do posledního detailu. Lze volit z nejrůznějších barev karoserie, provedení kol, brzdových třmenů, sedadel i jejich prošívání a nadiktovat si lze i vzhled koberečků. Navíc si lze určit, zda má být řízení levostranné či pravostranné.

Pokud je 200 tisíc hodně, ale po modelu od Bentley jste vždy toužili, nemusíte zoufat. V oficiálním obchodě lze najít i levnější možnosti, které vás vyjdou jen na několik tisíc korun a ty nejmenší jen na pár stovek. Tyto vozy však již nebudou tak propracované, a rozhodně zapomeňte na nějakou možnost individualizace.