Je Lamborghini vaším celoživotním snem, který je pro vás však absolutně nedosažitelný? Pak by se vám mohla líbit nová edice elektrické motokáry od Xiaomi. Jedná se o speciální edici motokáry Ninebot GoKart Pro s charakteristickým názvem Lamborghini, která si od vozů italského výrobce bere některé zajímavé detaily.

Lamborghini to není, ale postačí

Že má motokáry co dočinění se slavnými vozy Lamborghini pozná každý znalec hned na první pohled. Může za to lak Giallo Orion, do kterého je vůz oděn. Spolu s ním je motokára plná dalších odkazů v podobě nálepek a štítků.

Mnohé zaujme i netradičně řešené zadní křídlo automobilu, díky kterému vypadá motokára velice dynamicky. Stejný pocit bude mít řidič i v momentě, kdy se usadí do speciální sportovní sedačky a sevře ve svých rukou malý volant ve stylu Lamborghini.

Motokára by měla být schopna uvézt i podsaditější řidiče vážící až 100 kilogramů. O pohon vozu se stará plně elektrické ústrojí, jehož kapacita baterie činí 432 Wh. Díky nim si řidič může s motokárou vychutnat až 62 okruhů měřících 400 metrů. Ovšem za předpokladu, že bude uhánět maximální rychlostí 40 km/h.

Ve speciální edici jsou navíc také světlomety, aby byla motokára co možná nejlépe vidět, a pak nyl také přidán speciální zvukový projev, který by měl uměle napodobovat zvuky motorů vozů Lamborghini. Které z jeho jednotek přesně ovšem není známo. A pak jsou tu také speciální pneumatiky, které nabízí co nejpohodlnější driftování.

V současné době není jasné, zda se motokára dostane také na evropský trh, na tom čínském však již do prodeje vstoupila. K mání je za částku přibližně 32 tisíc korun, což není zas tak hrozná suma, za kopec zábavy, který může poskytnout.