James Bond se již v listopadu objeví na stříbrném plátnu již po 25. Aston se proto rozhodlo tuto událost oslavit dvojicí modelů ve speciální edici, která odkazuje na agenta i některé slavné starší filmy.

Aston a Bond

V posledním snímku pojmenovaném No Time to Die by se měly objevit hned čtyři vozy britského výrobce, a to legendární DB5, klasický Aston Martin V8, nejnovější GT a také DBS Superleggera. Aston se proto rozhodl, že dva vozy ve své produkční sérii upraví tak, jak by se to líbilo samotnému agentovi v povolením zabíjet.

„Vytvoření edice 007 je vždy vzrušující výzvou, protože pracujeme na vývoji a úpravě vozu, který ztělesňuje legendu Jamese Bonda. Je ctí, že se na naše sportovní vozy udávají pečlivě posuzovaný styl inspirovaný 007, což dává našim zákazníkům příležitost vlastnit jedinečný kousek filmové i automobilové historie,“ vysvětluje Marek Reichman, viceprezident a generální ředitel Aston Martin.

Konkrétně se jedná o modely Vantage a Superleggera, ke kterým bylo přidání přízvisku 007 Editin. Ty budou nabízeny ve velice omezeném množství a na jejich vzniku se podílela divize Aston Martin Q, která se specializuje na zakázkovou výrobu vozidel. Oba vozy jsou k dispozici na objednávku a jejich první dodávky jsou naplánovány na příští rok.

Vantage 007 nechává vzpomínat na klasický Aston Martin V8, který se poprvé ukázal ve snímku Living Daylights. Vůz dostal přepracovanou přední mřížku chladiče a také nový interiér v temně černé barvě.

Coby odkaz na původní film, ve kterém se také lyžuje, je tento automobil navíc dodáván s lyžemi a nosičem lyží. Zároveň v něm můžeme najít odkaz na ruskou vysílací frekvenci, kterou Bond ve snímku využit pro svůj útěk.

Druhým vozem je DBS Superleggera, který vznikne pouze ve 25 exemplářích. Ty budou oděny od laku Ceramic Grey a řadu prvků z uhlíkových vláken, střechou počínaje a zadním spoilerem konče. Aston si také pohrál s jeho výkonem, který je nyní naladěn na 715 koňských sil.