Volkswagen Beetle je jedním z nejdůležitějších vozů v celých dějinách automobilového průmyslu. Byl to právě on, kdo poválečnou evropu dostal na čtyři kola udělal jí plně mobilní. Není proto divu, že pro mnohé se dodnes jedná o poklad, ke kterému se stále vracejí. A někteří se k jeho designu vracejí i při vytváření zcela nových děl.

Wasowski

Design Beetlu v minulosti inspiroval nejeden projekt, a jinak tomu není ani u zajímavě pojaté motokáry, která čerpá právě z klasického retrodesignu Beetlu. Její jméno je Bugcart Wasowski, byla tedy pojmenována jak po klasice, ze které vychází, tak i po oblíbené jednooké filmové postavičce ze snímku Příšerky s.r.o. A hned při prvním pohledu na ní, je jasné proč.

Motokáry vznikla pod rukama lidí z mexického Adelkas Studio, které se jinak zabývá renovacemi a přestavbami právě oněch slavných Beetlů. To je také důvod, proč mají na dílně velké množství náhradních dílů a při jejich sledování přišel nápad využít je k něčemu bláznivému.

Proto vzali blatník, ten osadili stylovými retrořídítky a sedadlem a vše korunovali jedním předním světlometem, který dává motorce charakter. Barevné provedení byla zvolaná zelená a červená kombinaci po vzoru klasických designů Beetlu.

Součástí této hračky jsou i některé díly z motoru, studio ovšem neuvedlo, kolik dokáže vůz jet, ani další technické specifikace. Známá není ani cenovka. Jisté je však to, že studio rozhodně neplánuje zahájit masovou výrobu této zajímavosti. Vše vzniklo jen z nadšení a nejspíše se bude jednat pouze o jeden jediný vyrobený kus. Pokud byste však měli velký zájem, stačí zvednout telefon, a vše domluvit.