Byť basketbal již delší dobu nehraje, v poslední době se jeho jméno začalo opět ve velkém skloňovat. Michael Jordan je legenda, kterou nedávno připomněl dokument The Last Dance, který mapoval část jeho kariéry.

Auto ztělesňující 90. léta

Možná právě to je také důvod, proč se najednou z ničeho nic objevila nabídka koupě vozu, který si v dokumentu také zahrál. Jedná se o ztělesnění 90. let, Mercedes S600, který dokazuje, jak úžasná tahle doba vlastně byla.

Automobil s V12 ve speciální úpravě od Lorinsera se objevil v nabídce na portálu eBay. A ano, skutečně se jedná o model, který patřil samotnému Jordanovi.

Vůz je momentálně prodáván v Beverly Hills Car Clubu a majitel za něj požaduje částku 202 tisíc dolarů, tedy asi 4,5 milionu korun. Důvod tak vysoké cenovky asi není potřeba více vysvětlovat. Do značné míry byl totiž upraven po potřeby basketbalisty.

Tak například v momentě, kdy je zapnut telefon, který je ve voze, se na něm objeví jméno prvního majitele. Podobných detailů je však ve voze více. Ta nejzajímavější úprava je ovšem pod kapotou.

Německý tuner Lorinser se Mercedesu S600 podíval na zoubek a dostal z V12 absolutní maximum v podobě 400 koňských sil. Třešničkou na dortu jsou pak už jen chromovaná kola.

Jedná se zkrátka o pořádný kus retra, které si nebude chtít ujít žádný fanoušek legendárního basketbalisty, a možná ani žádný prozíravý investor, který ví, že cena tohoto vozu půjde už jen nahoru.