James May patři mezi nejznámější moderátory světa motorů. Už brzy by však mohl jít do důchodu, lépe řečeno by mohl být odejit do důchodu. Vyhazov prý čeká každou chvíli a má k tomu dobrý důvod.

Vyhodil mě svět

James May je znám především coby jeden dílek trojice moderátorů pořadu Top Gear a dnes The Grand Tour. V nedávném rozhovoru však připustil, že tomu tak už nejspíše dlouho nebude, protože čeká vyhazov každou chvíli.

Mayovi je šedesát let. V rozhovoru začal rozebírat, kolikrát byl v minulosti vyhozen a celkem často ani vlastně nevěděl proč. To se týkalo i jeho pořadu Driven, který jeden čas moderoval. Podle něj byl pořad velice dobře přijatý, ovšem on musel po jediné sérii odejít.

„Show byla opravdu populární a my jsme vlastně ani nevěděli, co děláme – tedy já jsem to nevěděl a myslím si, že Jason Barlow také ne,“ cituje Maye web Metro. „Ale nevyhnutelně jsem byl vyhozen, stejně jako jsem byl vyhozen ze všeho dalšího ve svém životě, takže jsem tam před svým odchodem strávil jen jednu sezónu,“ dodal May.

Jednu sezónu strávil také v původním Top Gearu a také byl vyhozen. Proto si trochu zavtípkoval, že tak trochu neustále očekává, kdy bude zase vyhozen. A tyto obavy jsou nyní ještě silnější.

Důvodem je pandemie koronaviru. May musel kvůli zákazu cestování odložit několik cest, včetně natáčení The Grand Tour a cestovatelského pořadu Mai in Japan. Mimo to měl ale i další plány, které prozatím neodhalil.

Vše se tedy odložilo na neurčito. A vlastně si tak trochu uvědomil, že dost možná už vyhozen byl, protože vše ukončil s vtipem sobě vlastním „Byl jsem vyhozen okolnostmi. Vyhodil mě svět.“