Do kin by měl v příštím roce zamířit nový Batman, který bude podobně jako Joker netradičním zpracováním celého námětu. Spolu s ním dorazí také netradiční batmobil, který je již jedenáctou verzí automobilu netopýřího muže.

Klapka a jedem

Role Bruce Wayna alias Batmana se poprvé ujal Robert Pattinson, který dostal za úkol pojmout Batamana trochu více civilněji. Stejný úkol dostali i lidé, kteří měli na starosti podobu nového batmobilu. Jak automobil vypadá, jsme se mohli dozvědět ze snímků, které byly zveřejněny na internetu a nyní se jej podařilo zachytit i na videu za bílého dne.

Předchozí snímky byly totiž pořízeny v tmavé garáži, takže nám toho o vzhledu vozu příliš neprozradily. Snad jen to, jak bude vypadat jeho silueta a jak jsou zpracované přední i zadní světlomety. Nové snímky však ukazují více a to především ze zadní části vozu.

Můžeme si lépe prohlédnout pojetí zadních světel, dvě vertikální koncovky výfuku na každé straně a také brutální motorovou jednotu usazenou uprostřed zádě. Na videu jsou navíc patrné hned dva prototypy nového batmobilu, přičemž jeden z nich nemá motor. Zřejmě tedy bude určen pro natáčení statických scén.

Na celý film si budeme muset počkat ještě přibližně rok, jelikož by se měl dostat do kin v říjnu 2021. O jeho jinakosti je ovšem jasno již nyní a je zřejmé, že se u DC chtějí vydat cestou, kterou již ušlapal velice kvalitní Joker. I ten byl pojat mnohem civilněji a nás by docela zajímalo, zda se tyto dva charaktery v některém z příštích snímků setkají. Mimo Pattinsona se v tom aktuálním snímku představí také Zoë Kravitz jako Catwoman, Paul Dano jako Riddler a Colin Farrell jako Penguin.