Automobily s Z v logu jsou pro automobilku Nissan něčím opravdu výjimečným, za čím stojí pořádný kus historie. A právě malým oknem do historie se chce stát nejnovější zástupce této rodiny, který přichází s příslibem něčeho opravdu výjimečného.

Historie se potkává s přítomností

Pokud byly předchozí modely rodiny Z zástupci moderních sportovních vozů, ten nejnovější se stane odkazem na časy dávno minulé. Nissan nám dává po kapkách ochutnávat a již nyní je jasné, že se na voze objeví hned několik detailů, které odkazují na modely minulé. Například by měl disponovat oblými světlomety, které připomínají ty z modelu Nissan Fairlady Z. Zadní světlomety pak zase naopak dostaly charisma zadních lamp, které se objevily z modelu 300ZX.

S novinkou přichází také přepracované logo Z, které nyní zdobí zadní sloupky vozu. Jeho designové zpracování opět nacházelo inspiraci v historii. Logo se zároveň promítne i do kabiny, do které však automobilka nabídla jen velice letmý pohled.

Další informace pak zůstávají utajen úplně. Není tedy příliš známo o technice, i zde by se však měla střetávat současnost s tradicí.

Novinka, by měla být odhalena 16. září, stále by se však mělo jednat o prototyp. Předpokládá se však, že se následná produkční verze nebude tolik lišit od představeného konceptu. Je ovšem otázkou, kdy se finální verze dostane na trh, protože se stále spekuluje i o přímém nástupci modelu 370 Z. Proto by se novinka nemusela dostat na trh hned.