Dacia Sandero zase odhalila kus ze svého nového já, které je inspirováno i konceptem Spirit. A není se čemu divit, její premiéra proběhne již brzy.

Oblíbený vůz v novém

Rok 2020 by měl být pro automobilku klíčovým. Představí svůj první sériově vyráběný elektromobil, který vychází z odhaleného konceptu Spring. Především však ukáže novou generaci klíčových modelů Sandero a Logan, které již pomaličku začala odhalovat.

Po prvních upoutávkách nyní automobilka odhalila podobu světel nového Sandera. Spolu s tím zároveň oznámila, kdy se Sandero třetí generace představí světu. Mělo by se tak stát právě dnes.

Představením vzhledu světlometů automobilka prozradila již známou věc, že koncová světla vozu budou využívat stejného motivu zdvojeného ležícího písmene ypsilon, což je detail, který se objevil i na konceptu Spring. Právě tento koncept naznačil první podobu sériového elektromobilu značky Dacia a automobilka potvrdila, že se některé z jeho prvků objeví i u jiných sériových modelů. Konkrétně přitom měla na mysli grafiku světel.

Přední světlomety vozu by měly být evolucí současného řešení. To ostatně dokázala již zveřejněná silueta vozu Sandero, která zároveň prozradila, že vůz zůstane klasickým hatchbackem. Dále jej doplní oplastovaná varianta Dacia Sandero Stepway a také technicky spřízněný Logan.

Naopak zcela skončí výroba kombi Logan MCV. Jeho nástupcem by se měl stát prozatím nespecifikovaný crossover. Automobilka by nově také měla začít využívat základ aktuálního Renaultu Clio, což pomůže snížit výrobní náklady, ale zároveň to neznamená omezen nabídky moderních prvků. Naopak se hovoří o tom, že by nyní Sandero mělo dostat do vínku prvky, o kterých si dřív mohlo nechat jen zdát.

Do prodeje by se mělo nové Sandero i Logan dostávat postupně. Zatímco hatchback by měl být začít prodáván ještě letos, sedan se dostane na trh až v roce 2021, konkrétně na jaře.